Hisenda recorda la duresa de les multes per amagar béns a l'estranger

Les sancions són
del 150% de l'import
no declarat, a part de
multes específiques

05.04.2016 | 00:00

El director general de l'Agència Tributària (AEAT), Santiago Menéndez, va recordar ahir en declaracions a l'agència Efe, que el règim sancionador vinculat a la no-declaració o la presentació incorrecta del model 720, que és el de de declaració de béns fora de l'estat espanyol, és "especialment dur".
En declaracions a Efe, Menéndez va confirmar que l'agència tributària està analitzant "en profunditat" la informació que s'està publicant en els mitjans de comunicació en relació amb els anomenats "papers de Panamà" sobre empreses opaques al país centreamericà, en els quals apareixen noms com el de Pilar de Borbó, el director de cinema Pedro Almodóvar i el seu germà Agustín i el futbolista Lionel Messi.
"Hem obert una investigació utilitzant tots els mitjans de què disposem per analitzar aquesta informació i tots els instruments a disposició de l'agència", va explicar el responsable de l'agència tributària.
Entre altres aspectes s'estan contrastant aquestes llistes amb la informació de les declaracions presentades en el model 720 de declaració de béns i drets a l'estranger, "incloent possibles vincles de presentadors del 720 amb terceres persones", va especificar.
Tal com va recordar el director general de l'Agència Tributària, "el règim sancionador vinculat amb la no-declaració del 720 o la seva presentació incorrecta és especialment dur", ja que des de la llei antifrau aprovada el 2012 es tracta de la quota que correspongui, un sanció de fins al 150% en l'impost pel qual no es va tributar a més de sancions específiques per no declarar correctament.
La declaració 720 ja disposa d'un patrimoni declarat de més de 126.500 milions d'euros, "així que la potència que té per al control tributari en general i per a aquest cas en particular és enorme", va recalcar Menéndez.
Al llarg de l'any 2015 l'AEAT va recaptar en la lluita contra el frau més de 15.600 milions d'euros, "una xifra rècord que demostra els esforços que aquesta organització i que tots els treballadors que realitzen les seves tasques en ella", va concloure Menéndez.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema