Hisenda recorda la duresa de les multes per amagar béns a l´estranger

Les sancions són
del 150% de l'import
no declarat, a part de
multes específiques

05.04.2016 | 00:00

El director general de l'Agència Tributària (AEAT), Santiago Menéndez, va recordar ahir en declaracions a l'agència Efe, que el règim sancionador vinculat a la no-declaració o la presentació incorrecta del model 720, que és el de de declaració de béns fora de l'estat espanyol, és "especialment dur".
En declaracions a Efe, Menéndez va confirmar que l'agència tributària està analitzant "en profunditat" la informació que s'està publicant en els mitjans de comunicació en relació amb els anomenats "papers de Panamà" sobre empreses opaques al país centreamericà, en els quals apareixen noms com el de Pilar de Borbó, el director de cinema Pedro Almodóvar i el seu germà Agustín i el futbolista Lionel Messi.
"Hem obert una investigació utilitzant tots els mitjans de què disposem per analitzar aquesta informació i tots els instruments a disposició de l'agència", va explicar el responsable de l'agència tributària.
Entre altres aspectes s'estan contrastant aquestes llistes amb la informació de les declaracions presentades en el model 720 de declaració de béns i drets a l'estranger, "incloent possibles vincles de presentadors del 720 amb terceres persones", va especificar.
Tal com va recordar el director general de l'Agència Tributària, "el règim sancionador vinculat amb la no-declaració del 720 o la seva presentació incorrecta és especialment dur", ja que des de la llei antifrau aprovada el 2012 es tracta de la quota que correspongui, un sanció de fins al 150% en l'impost pel qual no es va tributar a més de sancions específiques per no declarar correctament.
La declaració 720 ja disposa d'un patrimoni declarat de més de 126.500 milions d'euros, "així que la potència que té per al control tributari en general i per a aquest cas en particular és enorme", va recalcar Menéndez.
Al llarg de l'any 2015 l'AEAT va recaptar en la lluita contra el frau més de 15.600 milions d'euros, "una xifra rècord que demostra els esforços que aquesta organització i que tots els treballadors que realitzen les seves tasques en ella", va concloure Menéndez.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema