Detenen 130 persones a París abans d´una protesta contra la reforma laboral

Sindicats i organitzacions d'estudiants critiquen que la llei doni prioritat a la negociació a les empreses sobre els convenis col·lectius

06.04.2016 | 00:00
Diversos agents realitzen arrestos al centre de París
Diversos agents realitzen arrestos al centre de París

Milers d'estudiants francesos, uns 3.400 segons la policia, van sortir a manifestar-se a París per protestar contra la reforma laboral que prepara el govern socialista, amb el desig que la seva protesta es converteixi en el germen d'una mobilització d'"indignats" a la francesa. La manifestació, cinquena protesta contra un text legal que tenia un miler d'esmenes abans que s'iniciés ahir a la tarda la seva tramitació parlamentària, es va desenvolupar en un ambient festiu i pacífic, tot i els incidents previs a la marxa. Les autoritats van informar de la detenció de 130 persones en els prolegòmens de la protesta, alhora que es van registrar altres incidents en alguns instituts i altres ciutats.
"Ja en tenim prou d'aquesta societat, que només estén atur i precarietat" o "Contra els que volen que treballem els diumenges, resistència", corejaven els alumnes, amb el suport dels sindicats més bel·ligerants contra la reforma laboral del president François Hollande: Confederació General del Treball (CGT) i Força Obrera (FO).
Molts dels que van participar en la marxa de la plaça de la Bastilla a la de Denfer-Rochereau, de l'est al sud de París, formen part també d'un moviment social sorgit després de la protesta de la setmana passada contra la mateixa reforma laboral i en què alguns veuen el germen de rèplica francesa del 15-M espanyol o del nord-americà Ocuppy Wall Street.
Amb el lema "Nit en peus", centenars de persones, milers en els seus moments àlgids, s'han anat reunint cada nit a la parisenca plaça de la República per debatre en assemblees obertes amb l'aspiració de generar un clam transversal per buscar més justícia social i una democràcia més participativa.
Sindicats i organitzacions estudiantils retreuen essencialment a la llei que doni prioritat a la negociació en el si de les empreses sobre el conveni col·lectiu, mesura que pretén donar als empresaris més flexibilitat per enfrontar-se a situacions de crisi. No obstant això, els detractors de la llei pensen que la mesura afebleix els treballadors en les negociacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema