El govern grec va aturar les devolucions de refugiats a Turquia mentre redefineix les seves llistes d'immigrants a deportar davant l'arribada massiva de peticions d'asil. Des que va començar dilluns el procés de deportacions, les demandes d'asil han crescut exponencialment, segons la premsa local, que assegura que només a Lesbos, on hi ha al voltant de 3.150 refugiats al centre de detenció de Moria, se n'han registrat 2.800. Una situació similar a la que es viu a Quios, on de zero peticions d'asil s'ha passat a 540.

El portaveu de la coordinadora del govern per a la gestió dels refugiats, Yorgos Kyritsis, va confirmar que l'arribada de demandes d'asil d'"últim minut" ha plantejat "un problema pràctic", ja que gent inclosa "a les llistes de deportació" va acabar demanant asil, "i abans de tornar-los cal aclarir la seva situació".

Segons Kyritsis, la setmana passada les autoritats gregues van elaborar una llista amb 490 immigrants per deportar, dels quals 202 van ser retornats durant la jornada de dilluns.

Fins que aquesta situació amb les demandes d'asil no es resolgui, va insistir Kyritsis, s'aturaran les deportacions, encara que la premsa local, citant fonts de Turquia, va assegurar que avui es duran a terme 200 devolucions.