Les famílies dels tres principals grups hotelers espanyols apareixen a les filtracions dels 'papers de Panamà'. Els Escarrer (Melià), els Martinón i els Riu van tenir societats 'offshore' a diversos paradisos fiscals, segons informa aquest dimecres 'El Confidencial'. Segons es desprèn dels documents del bufet Mossack Fonseca, la família Escarrer, propietària del grup Sol Meliá, va administrar des del 1985 una xarxa de societats 'offshore' amb comptes milionaris vinculats. 'El Confidencial' també explica que des del grup Meliá s'ha dit que la família Escarrer es va acollir a l'amnistia fiscal del govern de Rajoy del 2012 per posar en ordre la seva situació fiscal i patrimonial.

També apareixen als 'papers de Panamà' la família Riu, amb origen a Palma i amb més de 100 hotels a Europa, Amèrica i Àsia. Entre el 2004 i el 2009 hi ha registres de contactes amb la firma d'advocats Mossack Fonseca a través d'un advocat de confiança i control sobre almenys dues societats, Bromont i Calico, que es van deixar entre elles 100.000 dòlars al 0% d'interès. A més, apareixen altres societats amb seu a les Illes Verges, Jersey, Niue i Panamà, que apareixen en llistes de pagaments, tot i que es desconeix la seva activitat.

I, finalment, la família Martinón, originaria de Lanzarote i que té hotels a Mèxic, Cuba i la República Dominicana, també figura als 'papers de Panamà'. S'explica que un dels membres de la família, Enrique Martinón, va dirigir dues societats amb seu a Panamà, Kandland International i Cedros Business. Segons Enrique Martinón, Cedros és una societat que la controlen a través d'una societat a Suïssa, propietat de la família, "amb activitat productiva, oficines i treballadors" .

Per la seva banda, Kanland, va néixer a Las Palmas, i s'explica que es va encarregar a Mossack per traslladar-la a Panamà i finalment es va integrar com a filial de Los Geranios, una tercera companyia amb seu al carrer Espronceda a Madrid.