El diputat i exsecretari d'Organització de Podem, Sergio Pascual, va negar ahir qualsevol finançament il·legal del seu partit amb fons procedents de Veneçuela i va reptar a anar als jutjats els que fan aquestes acusacions.

Pascual, en declaracions al Congrés després de la reunió de la Comissió de Foment que presideix, va assegurar que no li "toca" respondre aquests temes "per raons òbvies" i que Podem ha contestat "fins a la sacietat" aquestes acusacions i "ningú s'atreveix a anar als jutjats" perquè allà "tot es desestima". Així es referia a la informació d'El Confidencial i ABC,que publicaven, ahir, que un document signat pel ministre de Finances del govern veneçolà, Rafael Isea, mostra el pagament de més de 7 milions d'euros a la fundació Centre d'Estudis Polítics i Socials (CEPS), germen de Podem, entre altres qüestions, per estendre el moviment bolivarià a Espanya. El document està en poder de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, que investiga un presumpte finançament il·legal de Podem.

Els pagaments a la fundació, dels quals van ser beneficiaris directes Pablo Iglesias, Juan Carlos Monedero i Jorge Verstrynge es desglossen en 1,6 milions d'euros el 2008 i 2,8 milions més en el període 2009- 2012.

Aquestes quantitats se sumarien als més de 3 milions d'euros rebuts anteriorment pel CEPS per altres treballs d'assessorament al govern bolivarià.