Oleguer Pujol, fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha negat avui haver estat administrador o beneficiari últim de cap societat a Panamà i ha precisat que ni ell ni cap membre de la seva família han tingut relació amb el despatx d'advocats Mossack Fonseca.

En un comunicat remès a Efe, Oleguer Pujol ha sortit així al pas de les filtracions derivades dels anomenats "papers de Panamà", que revelen que va pactar presumptament el pagament de comissions a la família De la Rosa per la seva intermediació en la compra de 1.152 oficines del Banc Santander, a través de societats "offshore" vinculades al despatx d'advocats Mossack Fonseca.

Precisament, per aquesta i altres operacions immobiliàries, el jutjat número 1 de l'Audiència Nacional investiga Oleguer Pujol pels delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals.

En el seu comunicat, Oleguer Pujol subratlla que "mai" ha constituït una societat a Panamà ni ha estat "administrador, apoderat o beneficiari últim de cap", i que la seva única inversió al país va consistir en un projecte immobiliari que va impulsar el 2006 amb un grup d'amics, per valor de 150.000 euros, i que va fracassar.

"No he tingut mai cap relació amb les empreses Barcem Limited, KriegeHonr Capital Limited o Davenport Trading Groupo Limited", les societats referides en els "papers de Panamà" que van canalitzar presumptament els pagaments de comissions, segons la informació publicada pel diari "El Confidencial".

De fet, el fill menor dels Pujol assegura que ha tingut constància de l'existència d'aquestes societats arran de la publicació de l'article sobre les filtracions dels "papers de Panamà".

De la mateixa manera, i en la línia de defensa que ha mantingut des de l'inici, Oleguer Pujol sosté que mai hi va haver "cap irregularitat" en el pagament de comissions per la compra de les oficines del Banc Santander i que tots els moviments de fons vinculats a l'operació "responen a serveis reals d'intermediació".

Segons la seva versió, les citades comissions "van ser pagades pel grup comprador, sota la seva total supervisió, i estaven dins de la pràctica habitual de mercat".

"Tots els meus ingressos i participacions societàries estan regularitzats i declarats davant l'Administració Tributària", afegeix el comunicat d'Oleguer Pujol.