El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es va reunir de forma discreta el passat 15 de març amb el vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, per analitzar la situació política i econòmica de Catalunya, han informat a Efe fonts socialistes.

La cita va tenir lloc en un hotel de Barcelona després que Sánchez mantingués la seva primera reunió oficial amb el president català, Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat.

En la trobada, de la qual ha informat avui el diari La Vanguardia, Sánchez i Junqueras van intercanviar impressions sobre la situació política i econòmica de Catalunya i del procés independentista.

Els dos dirigents no van parlar de la formació de govern, ni de la investidura, segons les fonts, que no han donat més detalls sobre els assumptes que van tractar en el dinar.

La reunió es va desenvolupar en un ambient "amable" i s'emmarca, segons el PSOE, en els contactes discrets que Sánchez ve mantenint amb diferents representants polítics.

En relació amb la crisi de Catalunya, el secretari general socialista sempre s'ha mostrat partidari d'establir diàleg amb els partits catalans tot i la seva defensa del projecte independentista.

Sánchez ha insistit que no demanarà el suport a ERC, ni a Convergència, perquè facilitin la seva investidura, perquè no accepta la reclamació d'aquests partits que es pugui celebrar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha dit avui desconèixer els detalls de la reunió, però ha assegurat que "forma part de la normalitat que la gent parli".

"El que és estrany és que durant aquests quatre anys ningú hagi parlat amb ningú", ha afirmat Rufián en declaracions als periodistes als passadissos del Congrés.