El fiscal federal Federico Delgado ha imputat aquest dijous el president de l'Argentina, Mauricio Macri, per dilucidar si va ometre "de manera maliciosa" en la seva declaració patrimonial la seva participació en una societat 'offshore', tal com han revelat els 'papers de Panamà'.

Delgado ha demanat al jutge federal Sebastián Casanello obrir una investigació d'acord amb la denúncia presentada pel diputat 'kirchnerista' Darío Martínez per la participació de Macri com a director a Fleg Trading Ltd, radicada a les Bahames, entre 1998 i 2009.

"Hi ha una figura delictiva que es diu omissió maliciosa. Consisteix a ometre a propòsit dades en la declaració jurada que ha de fer els funcionaris", ha explicat Delgado en una entrevista concedida a Radio Continental.

"D'altra banda, Martínez demana investigar si en la vida d'aquestes societats hi ha hagut alguna irregularitat i si en aquesta irregularitat podria haver participat el president. És a dir, determinar si el president com a soci va participar de comportaments delictius", ha afegit Delgado.