Les primàries celebrades a Wisconsin van donar ales als aspirants alternatius Bernie Sanders en el camp demòcrata i Ted Creu en el republicà, i van castigar durament els favorits Hillary Clinton i Donald Trump respectivament.

Les derrotes van ser especialment dures perquè tant Clinton com Trump partien amb avantatge en les enquestes fa tan sols unes setmanes, però Sanders i Cruz, que van fer campanya intensament a l'estat, van aconseguir capgirar els sondejos i imposar-se per marges molt amplis en tots dos casos.

Amb més de la meitat dels vots escrutats, Sanders guanyava Clinton per una diferència superior a deu punts, mentre que Cruz es va imposar a Trump per gairebé el 20% de marge.

A més del simbolisme de les seves victòries, aquestes es traduiran en un bon grapat de delegats per als dos guanyadors, que donaran més vigor a les seves apostes per arribar a les respectives convencions (ambdues el juliol) amb la xifra de delegats que garanteix la nominació.

En el cas de Cruz, el nombre màgic és de 1.237, un objectiu, encara que matemàticament possible, molt difícil d'assolir, ja que s'hauria d'imposar a Trump en gairebé tots els estats que falten per votar i per marges molt amplis, ja que en l'actualitat només té 455 delegats més la quarantena que previsiblement es portarà de Wisconsin.