La pobresa s'hereta i el major risc d'exclusió social es dóna en les famílies amb fills, segons l'últim informe de Càritas, que revela que vuit de cada deu persones que van viure greus dificultats econòmiques en la seva infància i adolescència les estan revivint en l'actualitat com a adults.

Són algunes de les aportacions de l'estudi "La transmissió intergeneracional de la pobresa: factors, processos i propostes per a la intervenció", de la Fundació de Foment d'Estudis Socials i de Sociologia Aplicada (Foessa), presentat a Madrid.

La pobresa dels infants en el present condiciona la pobresa en el futur quan siguin adults, va assenyalar el secretari general de Càritas Espanyola, Sebastián Mora, que ha fet una crida urgent a dissenyar les polítiques públiques adequades, amb la participació de les ONG i de la societat civil, per revertir aquesta situació.

El coordinador del treball, Raúl Flores, va dir que hi ha una forta associació entre les condicions de vida de pares i fills i que no és estrany que als centres de serveis socials s'estigui atenent els néts d'aquells els quals van acompanyar fa trenta anys.