El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va traslladar ahir al líder de Podem, Pablo Iglesias, que es mantindrà "ferm" en l'aplicació del full de ruta sobiranista de Junts pel Sí, tot i que li va demanar que no faci "marxa enrere" en la seva proposta d'un referèndum a Catalunya.

Així ho va explicar la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, en una conferència de premsa per informar de la reunió d'una hora i mitja mantinguda al Palau de la Generalitat entre els dos polítics.

Segons Munté, Puigdemont va manifestar a Iglesias la seva voluntat "ferma" de mantenir "el full de ruta i el procés sobiranista", encara que, en al·lusió a la possibilitat d'un referèndum, li va dir que està "disposat a seure a parlar" si hi ha un "escenari diferent" a Espanya en un futur pròxim.

Per la seva banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar que el seu partit és "coherent" i compleix la "paraula", per la qual cosa seguirà defensat un referèndum per a Catalunya, encara que els dos dirigents no van entrar en concrecions sobre com s'executaria aquesta consulta.

"El dret a decidir només es pot concretar amb un referèndum. Hem defensat, defensem i defensarem el referèndum com la millor solució política davant el bloqueig", va afirmar Iglesias després de la reunió, que va advocar per "normalitzar" el diàleg.

La resposta del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant la defensa del referèndum per part d'Iglesias, va ser d'agraïment. "Ho valorem positivament i demanem que no hi hagi marxa enrere", va incidir la portaveu del Govern, Neus Munté, que va assegurar que durant la reunió no es va parlar d'aliances per a la formació d'un Govern a Espanya.

La consellera va assenyalar que Puigdemont, després d'haver-se reunit ja per separat amb Pablo Iglesias i amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, continua disposat a veure's amb el president del Govern en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, sempre en el cas que aquest "ho sol·licités". "Sabem que demà (avui per al lector) serà a Catalunya, però no tenim cap petició ni ens consta cap interès. Fins ara no hem rebut cap símptoma que Rajoy vulgui tenir aquesta reunió", va afegir Munté.