El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar ahir que s'ha posat en contacte amb els presidents de cinc autonomies més per fer front al pla del ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per corregir el dèficit de les comunitats. En la clausura del Congrés de la UGT de Catalunya que es va celebrar a Terrassa, Puigdemont va explicar que ha trucat als presidents de les Illes Balears, el País Valencià, Aragó, Extremadura i Andalusia per expressar que Catalunya "estarà al costat" d'aquestes comunitats autònomes que "patiran" noves retallades.

Montoro ha començat a actuar per corregir el dèficit de les comunitats i, per aquest motiu, va enviar dijous passat una carta a 12 governs autonòmics perquè en el termini de 15 dies concretin els seus plans, cosa que va provocar la resposta, a vegades irada, de la majoria de les autonomies.

Puigdemont, igual que va fer dijous el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, va qualificar "d'inacceptable" la petició de congelació de despesa del ministre d'Hisenda. "Totes les mesures de recuperació estan en risc i això té un nom, que és el de Montoro, però en realitat és un sistema al qual representa aquesta persona que posa en risc la potencialitat del creixement de les empreses i la consecució dels drets laborals", va declarar.