Els ministres d'Exteriors del G7 van acordar ahir donar una resposta comuna davant l'augment del terrorisme i de l'integrisme, en la primera jornada de la reunió que se celebra a la ciutat nipona d'Hiroshima.

En la trobada, els ministres debatran la creació d'un nou sistema d'intercanvi de dades d'intel·ligència, que permetria a les autoritats nacionals accedir a la informació referent a passatgers d'avió que fan trajectes internacionals.

Els set representants van destacar "la necessitat de donar una resposta unificada davant els principals desafiaments globals que afronta el món en matèria de seguretat", va assenyalar el portaveu nipó d'Exteriors, Yasuhisa Kawamura.

En particular, tots van coincidir a assenyalar "el terrorisme, l'augment de l'integrisme i el flux de refugiats a l'Orient Mitjà", durant les dues primeres sessions de treball de la reunió que va començar ahir a Hiroshima i es perllongarà fins avui.

Els titulars d'Exteriors del G7 "van expressar de forma unànime la seva condemna contra el terrorisme, i contra els atemptats indiscriminats i brutals que s'han perpetrat recentment en diverses parts del món", segons el portaveu. El G7 "ha decidit prendre la iniciativa per estrènyer la col·laboració internacional destinada a combatre el terrorisme i l'integrisme", va afegir.

Així mateix, van expressar "la seva solidaritat i la seva preocupació" per la població civil exposada a conflictes bèl·lics a Síria, l'Iraq, l'Afganistan, Líbia i altres països de l'Orient Mitjà, i pel constant flux de refugiats de la zona.

Fins al moment, els ministres d'Exteriors del G7 no han tractat les últimes provocacions de Corea del Nord ni l'augment de l'activitat militar de Pequín al mar del Sud de la Xina, uns altres dels temes previstos en l'agenda de la trobada, va assenyalar el portaveu.

Aquesta trobada és la primera que acull el Japó sota la seva presidència del grup dels set països més industrialitzats, i servirà de preparació per a la cimera de líders que se celebrarà el 26 i 27 de maig.