L'exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira va confessar ahir que, des que va deixar la militància d'ERC, ha votat la CUP i CSQP, a més del seu antic partit, en funció de la contesa electoral. En una entrevista a l'emissora Catalunya Ràdio, l'exlíder d'ERC va admetre que, en funció de les eleccions, ha fet costat a tres formacions polítiques diferents dins del "ventall progressista i d'esquerres".

Segons Carod-Rovira, que es va definir ideològicament com "a l'esquerra d'ERC i a la dreta de la CUP", algunes vegades està d'acord amb el partit que va liderar, en d'altres amb la formació anticapitalista i, de vegades, el pot "interessa" el que digui CSQP.

D'una altra banda, l'exvicepresident de la Generalitat durant el tripartit que va presidir Pasqual Maragall es va mostrar partidari que Catalunya celebri un referèndum d'independència, "amb totes les conseqüències", atès que això és, segons la seva opinió, "el que entén tothom a tot el món".

En aquest sentit, va afegir Carod, el Govern hauria d'intentar "teixir el màxim de complicitats internacionals" per poder actuar d'acord amb els resultats d'aquest hipotètic referèndum. Respecte al procés de desconnexió amb Espanya que el Govern s'ha proposat de culminar en 18 mesos, Carod va fer una crida a no posar-se "la soga al coll. Si en comptes de 18 són 24 no passa res per a algú que fa 300 anys que esperat".