Els terroristes islamistes que van atemptar el 22 de març a Brussel·les van estudiar com a objectiu inicial l'Eurocopa que albergarà França durant els mesos de juny i juliol, segons hauria confessat el gihadista Mohamed Abrini, vinculat a aquests atacs i als del passat 13 de novembre a París.

Després dels atemptats de Brussel·les -i especialment arran de la detenció de Abrini el 8 d'abril-, les autoritats franceses i belgues han anat desgranant les característiques de la cèl·lula terrorista. La Fiscalia de Bèlgica va reconèixer diumenge que volien cometre una altra massacre a París.

Abans de canviar els seus plans i redirigir la seva ofensiva contra Brussel·les, els jihadistes van realitzar una mena de pluja d'idees en què va arribar a sonar el barri parisenc de La Défense i l'associació catòlica Civitas, segons fonts citades pel diari francès 'Libération'.

Així queda recollit en un ordinador trobat per les forces de seguretat belgues en una paperera pròxima a l'habitatge de la qual van partir els terroristes el passat 22 de març. Els arxius confirmarien també els contactes entre aquesta cèl·lula i Síria, des d'on rebrien ordres.

No obstant això, ni la Défense ni Civitas van acabar sent "prioritaris" per als terroristes, segons 'Libération'. Abrini ha reconegut en els interrogatoris que volia atemptar durant l'Eurocopa de futbol que albergarà França entre el 10 i el 10 de juliol, ha informat el rotatiu gal.

Es tracta de confessions "clares" i que ara han d'investigar autoritats dels dos països veïns. Una font policial de França ha admès que l'elecció de l'objectiu no seria cap sorpresa i que vindria a confirmar a Bèlgica com a base d'operacions per atacar.