Junqueras enviarà Romeva al Consell de Política Fiscal

13.04.2016 | 00:00

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha delegat en el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, l'assistència al Consell de Política Fiscal i Financera convocat pel ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per a divendres que ve.
Junqueras ha pres aquesta decisió perquè ja tenia tancat un viatge de contingut econòmic a Roma, i com que només els consellers poden participar en les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera, ha decidit que sigui Romeva qui ho faci, tenint en compte que és el president de la part catalana de la Comissió Bilateral. Ho va explicar la portaveu del Govern, Neus Munté, que va reivindicar la voluntat de l'executiu de parlar amb tothom.
En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Munté va explicar que Romeva afrontarà el Consell de Política Fiscal i Financera deixant clara la seva "oposició frontal a les decisions arbitràries preses per Montoro i fent costat també a les altres comunitats autònomes afectades", en la línia dels contactes que Carles Puigdemont va anunciar que havia tingut amb els presidents de l'Aragó, Extremadura, Andalusia, Balears i País Valencià. En aquestes trucades, va apuntar Munté, el President de la Generalitat va transmetre quina és la postura de Catalunya en contra de fer més retallades, i va fer èmfasi que les decisions que pren el ministre d'Hisenda "tenen afectació sobre la ciutadania", amb una "imposició injusta" del sostre de dèficit.
Quant als quinze dies que ha donat Montoro al Govern per elaborar un pla que expliqui com aplicarà la retenció de crèdit per complir amb l'objectiu de dèficit del 2015, Munté va dir que hi estan treballant, però va reiterar que si l'Estat complís les seves obligacions, Catalunya no tindria les "enormes dificultats que té".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema