Un altre lleó es va escapar abans-d'ahir a la nit del Parc Nacional de Nairobi i va ser vist vagant per un conegut barri residencial de l'est de la ciutat, segons va informar el Servei de Conservació de la Fauna kenyana (KWS). Els últims dos mesos hi ha hagut cinc incidents semblants i almenys 11 lleons s'han escapat del parc nacional, el que, segons alguns experts, es deu a les incessants obres de construcció que es duen a terme a prop de la part nord del parc. El barri de Karen està en constant expansió i encara disposa de grans zones forestals al seu voltant, el que dificulta la captura.

Segons el KWS, els lleons solen sortir dels límits del parc, però en general ningú se n'adona, i només aquests últims mesos que "la gent ha començat a denunciar-ho". "Els lleons rarament ataquen gent. Sí que és cert que l'actitud d'algunes persones, fent soroll, tocant la botzina i seguint els lleons fugitius, pot fer que els animals se sentin amenaçats i ataquin", va assegurar el portaveu del KWS, Paul Udoto.

El Parc Nacional de Nairobi té una població d'uns 35 lleons, encara que els recents incidents han portat el KWS a qüestionar-se si la reserva pot acollir tants felins.