La policia va detenir a Rincón de la Victoria (Màlaga) l'home que va subministrar armes a Amedy Coulibaly, el terrorista que va matar cinc persones el gener del 2015 a París, segons van informar fonts de la lluita antiterrorista.

Es tracta d'un traficant d'armes de nacionalitat francesa, Antoine Denevi, nascut a Sainte Catherine fa 27 anys i sobre el qual pesava una ordre europea de detenció i entrega emesa per les autoritats judicials franceses, va concretar el ministeri de l'Interior.

Després de les investigacions dutes a terme a França i que han culminat en territori espanyol, les forces de seguretat han determinay que Denevi va abandonar França setmanes després dels atemptats de París per eludir l'acció policial. El detingut, que va ser arrestat juntament amb dues persones de nacionalitat sèrbia i montenegrina relacionades amb el tràfic d'armes, va decidir instal·lar-se a la província de Màlaga per continuar les seves activitats il·lícites amb documentació falsa.

Denevi va poder subministrar armes a Amedy Coulibaly, que va ser abatut per les forces de seguretat franceses després d'assassinar a sang freda una policia municipal el 8 de gener del 2015 i l'endemà quatre persones en un supermercat jueu de París. Abans de perpetrar aquestes accions terroristes, Coulibaly s'havia proveït d'armes i explosius. Quan va ser abatut, estava en possessió de dos fusells d'assalt AK-47, dues pistoles semiautomàtiques i un ganivet de combat, a més de 20 cartutxos de dinamita industrial, dues metxes lentes i dos detonadors.

Les forces de seguretat espanyoles van constatar que tot just una setmana abans de cometre els atacs el terrorista havia estat, almenys el 2 de gener, a Espanya per acompanyar la seva dona i tres familiars a l'aeroport de Madrid perquè prenguessin un vol amb destinació a Istanbul amb la finalitat d'arribar a Síria, on es troba integrada en l'estructura operativa de Dáesh.

Els investigadors han determinat que les activitats de Denevi estaven relacionades amb individus d'origen serbi, que podrien haver facilitat el seu accés a armes i municions. En l'escorcoll domiciliari han estat intervinguts diferents documents falsos utilitzats pel detingut, un passaport europeu vàlid d'una altra persona, així com nombrosos efectes informàtics que estan sent estudiats.

El procés de cooperació judicial entre Espanya i França s'ha produït entre el Jutjat de Primera Instància de Lille i el Jutjat d'Instrucció número quatre de Torremolinos, sobre la base del Procediment d'auxili judicial Europeu. Interior destaca que l'operació és fruit de l'excel·lent col·laboració entre els serveis policials i judicials espanyols i francesos, especialment pel que fa a la lluita contra el terrorisme gihadista i qualsevol forma delinqüencial que el faciliti.