El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decretat presó incondicional sense fiança per a l'expresident de Banesto Mario Conde i per al seu advocat, Francisco Javier de la Vega, i va imposar a la seva filla Alejandra, investigada en la mateixa causa, arrest domiciliari. Conde, els seus dos fills i quatre persones més estan acusats de blanqueig, organització criminal, frustració de l'execució i vuit delictes fiscals.

Conde i De la Vega han passat aquest dimecres la seva primera nit a la presó de Soto del Real

Per al fill de Mario Conde i els altres tres acusats -Francisco d'Assís Costa, Maria Cristina Álvarez Fernández i Roland Stanek- Pedraz ha decretat compareixences setmanals al jutjat, la prohibició de sortir d'Espanya i la retirada del passaport.

Després de saber-se la decisió del jutge, l'advocat de Conde, Ignacio Peláez, va qualificar d'"excessives" les mesures adoptades pel jutge, i va recordar que Conde "sempre ha complert les seves obligacions", ja que en altres ocasions ha gaudit del tercer grau penitenciari sense cap risc de fuga.

En l'acte, Pedraz justifica la seva decisió d'enviar Conde a la presó pel risc d'entorpir una investigació que està sota secret de sumari, encara que no descarta reconsiderar en un futur la seva decisió. Pel que fa a la seva filla, assenyala que "atesa la seva situació familiar" en relació amb el seu fill, que el jutge no especifica, pot substituir-se la presó per l'arrest domiciliari.

Entre altres coses, el jutge considera que hi ha indicis suficients de blanqueig de capitals en sengles comptes corrents de Catalunya Caixa controlades per Mario Conde i per la seva filla Alejandra. Així mateix, s'ha detectat tràfic de divises i ocultació de guanys personals a través de la societat Oca, empresa pantalla a la qual s'haurien desviat fons d'origen il·lícit, cosa per a la qual també comptaven amb les societats Oleificio Espanyol i Black Royal.

En total, els fons repatriats a Espanya van arribar pel que sembla a 13,06 milions d'euros: 5,6 procedeixen de Gallox (Suïssa), 1,3 de Higher (Regne Unit), 2,8 de Dryset (Regne Unit), 445.000 de Matoral (Països Baixos), 393.000 de GI Beteiligung (Luxemburg), 66.500 de Mayfield (Illes Verges), 4.922 euros de Rupani Jelly Fish (Emirats Àrabs) i 2.280.000 en efectiu.