Mario Conde va passar dimecres la seva primera nit a la presó decidit a recórrer la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, que ahir va retirar el passaport al gendre de l'exbanquer, inclòs en la causa que investiga un presumpte cas de blanqueig de 13 milions d'euros procedents de Banesto. Pedraz va decretar dimecres l'ingrés a presó de Conde i del seu advocat, Francisco Javier de la Vega, i l'arrest domiciliari per a la seva filla Alejandra, considerada pel jutge el cervell de la trama defraudatòria juntament amb l'exbanquer.

El seu advocat, Ignacio Peláez, va assegurar a Efe que recorrerà en els pròxims dies l'ordre de detenció, perquè "no hi ha res" que sostingui les acusacions contra l'expresident de Banesto, que està disposat "a lluitar i a donar la batalla" per demostrar que és innocent. Peláez va assegurar que Conde ha afrontat "cabrejat" però "tranquil" el seu nou ingrés a la presó, disposat a demostrar la seva innocència.

També figura com a investigat -abans imputat- en la causa l'altre fill de Conde, Mario, encara que en el seu cas el jutge considera que ha estat utilitzat pel seu pare "per instrumentar la trama defraudatòria", pel que per a ell ha decretat compareixences setmanals al jutjat, la prohibició de sortir d'Espanya i la retirada del passaport.

Després de comparèixer breument ahir davant del jutge, encara que no va voler declarar, al gendre de Mario Conde, Fernando Guasch Vega-Penichet, se li va retirar el passaport i se li va imposar l'obligació de comparèixer una vegada per setmana; el gendre de Conde figura fins al 2014 com a administrador de Black Royal Oak, una de les societats pantalla mitjançant les quals Comte i la seva filla va fer possibles expulsions de fons de l'estranger. A més, aquesta societat és domiciliada a la casa del matrimoni Guasch-Conde a Madrid. Però Black Royal és només una de les diverses societats a través de les quals Conde i la seva filla van organitzar una trama que des de l'any 1999 ha repatriat fons procedents de delictes pels quals l'exbanquer ja va ser condemnat.