El diari El Mundo va fer públic ahir un nou document que provaria la relació del ministre Soria amb una altra societat offshore constituïda al paradís fiscal de l'illa britànica de Jersey, i que hauria administrat juntament amb el seu germà entre 1993 i 2002, quan era alcalde de Las Palmas de Gran Canaria.

El ministre Soria hauria omès aquesta informació a les compareixences de premsa que ha ofert en els últims dies per defensar-se de les informacions sorgides dels Papers de Panamà que el vinculaven amb una altra societat offshore, aquesta vegada establerta a les Bahames. En aquestes compareixences, Soria havia negat tenir cap vinculació amb cap societat opaca, fet que la nova documentació demostraria que és fals.

Segons ha publicat El Mundo i Eldiario.es, Soria administrava amb el seu germà Luis la societat Mechanical trading Limited. Ho feia mitjançant un entramat societari, però la seva signatura consta al document de dissolució de la companyia el 2002, quan ja era alcalde de Las Palmas de Gran Canaria. Segons El Mundo, aquesta societat estava gestionada per Canal Trust, una filial de l'empresa BBV Privanza que també va obrir a través del despatx d'advocats Mossack Fonseca -origen dels Papers de Panamà- l'empresa UK Lines a les Bahames, un altre paradís fiscal. Precisament Soria era administrador d'una empresa mirall d'aquesta, UK Lines, registrada a Anglaterra, tal com van posar al descobert els Papers de Panamà que han publicat La Sexta i El Confidencial.

Eldiario.es explicava també que l'empresa de Jersey Mechanical Trading Limited es va constituir el 1993 i va existir fins al 2002, quan el jutge Garzón va investigar la societat BBV Privanza, filial del BBVA per a clients VIP. Era propietat en el 80% de l'empresa familiar dels Soria, Oceanic Lines. Soria va assegurar dimarts des del Congrés que no havia tingut mai cap relació amb BBV Privanza. El ministre ha anunciat que compareixerà dilluns al Congrés dels Diputats precisament per donar explicacions sobre els documents que el relacionen amb les societats offshore.