El Govern vol un salari mínim "català" de 13.260 euros anuals

Considera que s'ha d'elevar fins al 60% el salari mitjà i aposta pel diàleg social "permanent"

16.04.2016 | 00:00

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar ahir la voluntat del Govern d'establir "un pacte de compromís amb els agents socials i econòmics per adoptar un salari mínim interprofessional (SMI) d'acord amb els estàndards de la carta social europea". Puigdemont, que va avançar que la iniciativa es recollirà en el Pla de Govern que aprovarà la setmana vinent el Consell Executiu, va remarcar la "disposició de la Generalitat a fer possible aquest model, que no és un desideràtum utòpic, sinó que es fa per dignitat". El President va fer l'anunci en la cloenda de la jornada sobre Salari mínim i competitivitat, organitzada per la patronal Pimec.
Per la seva banda, el secretari general de Treball, Afers Socials i Família, Josep Ginesta, va assenyalar que "el Consell de Relacions Laborals" és "el marc on treballarem, amb el consens dels agents socials i econòmics, per implementar un nou SMI de forma gradual i en els diferents àmbits". Encara que Catalunya no té competències sobre normativa laboral pròpia, el secretari general va explicar que "per salvar aquest obstacle el Govern treballarà en tres línies per aconseguir un SMI català que, en correspondència amb l'Europa Social, hauria de ser de 13.260 euros anuals". Ginesta va destacar que les tres línies d'actuació són "la concertació social amb els agents socials i econòmics al Consell de Relacions Laborals, la proposta de modificació de la llei de contractació pública i una normativa laboral pròpia de la República Catalana, un cop sigui plenament aplicable".
El secretari general va recordar que el Parlament ha aprovat una resolució que insta el Govern a "avançar cap a un nou salari mínim català equivalent al 60% del salari mitjà, aproximadament 1.000 euros al mes, i impulsar aquest objectiu per mitjà de l'acord pel diàleg social permanent". En aquesta línia, Puigdemont va assenyalar que "no podem demanar treballar conjuntament per la definició d'un país nou si no abordem les coses nuclears d'una nova societat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema