El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va allargar ahir de nou la mà al líder de Podem, Pablo Iglesias, i el va instar a abandonar "les línies vermelles i els vetos" per formar un govern del canvi, objectiu pel qual, diu, no tira la tovallola.

Durant una assemblea oberta amb militants a Granada, el líder del PSOE va recordar a Iglesias que els socialistes no van fallar al canvi quan van donar suport a Manuela Carmena a l'alcaldia de Madrid, motiu pel qual li ha reclamat que no els falli tampoc. "No perdo l'esperança, no tiro la tovallola, no em rendeixo", va emfatitzar Sánchez, que va dir que "val la pena" que les tres forces del canvi, en al·lusió al PSOE, Ciutadans i Podem, s'entenguin per posar fi al govern de "la corrupció i les desigualtats".

"Tot i els menyspreus i insults estendré la mà a la meva esquerra i a la meva dreta perquè tin-guem aquest govern del canvi", va afegir després de desmarcar-se de la gran coalició, i va assegurar que no donarà suport ni a Rajoy ni a cap altre candidat del PP.

Després de defensar la via dels 199 escons que sumarien PSOE, Podem i Ciutadans enfront de la dels 161 que postula Iglesias amb la conformació d'un govern "a la valenciana", va opinar que "si hi ha una cosa dolenta és que continuï Rajoy, però el pitjor és que Iglesias li doni una segona oportunitat". Va demanar en diverses ocasions a Iglesias posar fi al "govern de la vergonya" perquè s'obri una nova etapa política que posi fi a la corrupció, les retallades i les desi-gualtats.

El líder del PSOE es va referir de nou a la renúncia del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, per criticar "els patriotes que confonen pàtria amb patrimoni i se l'emporten a paradisos fiscals".