La ministra de Foment, Ana Pastor, va apuntar ahir que el tram del Corredor Mediterrani de Tarragona a Vandellòs podria estar enllestit el primer trimestre de l'any vinent. "Hi ha pressupost suficient perquè es pugui acabar aquest any, però els tècnics diuen que pot estar acabat entre el febrer i el març del 2017", va detallar la ministra durant la visita a les obres a l'estació de Cambrils.

Aquest tram, que recorre 64 quilòmetres, té una inversió prevista de 800 milions "amb un gran retorn social" per als viatgers perquè escurçarà en 35 minuts el trajecte Barcelona-València. La ministra de Foment va descriure el tram com un "dels més importants" perquè s'hi està muntant la via nova sencera, on conviuran l'ample ibèric i l'europeu.

Pastor va assegurar que és un dels trams "més importants i complexos" de tot el Corredor del Mediterrani perquè, a diferència d'altres trams, s'hi està muntant la via partint de zero. "En altres parts del Corredor es modifica una o dues de les vies, o s'hi posa un tercer fil", va concretar la ministra de Foment en funcions, que va dir que el tram de Tarragona tindrà una doble via amb ample internacional, per les mercaderies, que conviurà amb l'ample ibèric. La infraestructura tindrà una primera fase amb una doble via d'ample ibèric fins als canviadors d'ample situats al nus de Vila-seca, i als ramals de connexió amb la línia Reus-Tarragona. Des dels canviadors d'ample, es disposarà de doble via d'ample internacional fins al final de l'eix principal del Corredor, i via simple d'ample internacional als ramals amb la línia d'AVE Madrid-Barcelona-Frontera francesa.