L'exprimer ministre britànic Tony Blair va utilitzar un "fons secret" per gestionar la seva fortuna personal després de consultar els detalls d'aquest mecanisme amb la Hisenda del Regne Unit (HMRC, en anglès), segons va revelar ahir el diari The Times.

Dos antics assessors de Blair van detallar a redactors encoberts del diari com un economista contractat per l'excap del govern va contactar amb Dave Hartnett, secretari permanent d'Hisenda fins al 2012, per establir com havia de gestionar aquest fons a efectes fiscals. Poc després d'abandonar Downing Street, el 2007, el polític britànic va començar a utilitzar un fons d'Interès en Possessió (IIP, en anglès), una entitat legal que permet agrupar propietats, accions i altres actius, per rebre pagaments per les seves tasques de consultoria. Aquest tipus d'estructures financeres ofereixen avantatges fiscals significatius, que inclouen la possibilitat de traspassar riquesa als fills sense càrregues impositives, segons The Times.

Advocats de Blair van assegurar al diari que l'exprimer ministre no va obrir aquest fons per eludir el pagament d'impostos. Segons les fonts del rotatiu britànic, Blair ha guanyat "desenes de milions de lliures" des que va deixar el govern.