Treuen al mercat un codi QR per als nínxols que ofereix dades dels difunts

Un matrimoni de Begur ha comercialitzat Odiki, un dispositiu que s'enganxa a les tombes i a les urnes funeràries i que permet saber qui hi descansa, qui va ser en vida i veure'n fotografies

18.04.2016 | 00:00
L´emprenedor Josep Agudo, coimpulsor d´Odiki, mostrant un dels codis
L´emprenedor Josep Agudo, coimpulsor d´Odiki, mostrant un dels codis

Un matrimoni d'emprenedors de Begur treu al mercat uns codis QR que s'enganxen a les tombes i permeten consultar in situ la informació sobre el difunt. L'empresa va començar ara fa poc més de mig any.
L'esposa de Josep Agudo, consultor i emprenedor de Begur, va tenir problemes per localitzar dos avantpassats seus enterrats en un cementiri de la Costa Brava. El disgust i les dificultats burocràtiques per resoldre l'assumpte van fer que a aquesta parella se'ls encengués la bombeta de les idees i va néixer Odiki (que en grec significa "corriol"), un producte innovador que comercialitza l'empresa Panta Zoe (també del grec, que significa "sempre en el record").
El producte que la parella ha decidit treure al mercat consisteix en un codi QR que es grava en una peça metàl·lica que, al mateix temps, s'enganxa a les tombes i a les urnes funeràries i ofereix totes les garanties a l'hora de tenir localitzat el difunt. A banda d'això, el QR permet introduir informació sobre la persona traspassada, de manera que qualsevol persona que disposi d'un telèfon intel·ligent, amb una simple foto, pot saber qui descansa en aquell nínxol, qui va ser en vida i veure'n fotos.

D'aquí a dos mesos
Agudo explica que Odiki es podria començar a comercialitzar a la província de Girona d'aquí a dos mesos, a un preu de 157 euros -per aquest preu els clients tenen garantit que la informació dels seus familiars estarà disponible durant deu anys.
Des de fa mesos, Panta Zoe negocia amb tanatoris i funeràries amb l'objectiu d'obtenir l'autorització per poder instal·lar els codis QR a les tombes i d'obrir canals per a la venda d'aquest nou producte. Després del mercat gironí, Okidi vol fer el salt a la resta de Catalunya, Espanya, Itàlia -"és un país molt catòlic", recorda Agudo-, Colòmbia i Mèxic -"el culte als morts és brutal en aquell país", assenyala. Un cop transcorregut el termini de 10 anys, el client en farà prou amb 30 euros per renovar el contracte per a 10 anys més.

L'objectiu, 4.000 Odikis
L'objectiu més immediat de Panta Zoe consisteix a aconseguir la venda d'uns 4.000 Okidis al mercat espanyol i, més a mitjà termini, arribar fins als 20.000. Per Tots Sants, Panta Zoe té previst engegar una campanya de màrqueting específica per fer conèixer els codis QR entre els clients potencials d'aquest nínxol de mercat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Comitè Federal votarà una resolució a favor de l´abstenció i una altra en contra

El Comitè Federal votarà una resolució a favor de l´abstenció i una altra en contra

La vintena de delegats del PSC donaran suport a la proposta dels socialistes bascos de mantenir el...

Iceta no veu risc de ruptura amb el PSOE i insisteix que defensarà el «no»

"Avui no col·lidirem amb el PSOE, venim a expressar els nostres arguments", diu a l'entrada del...

La militància convergent avala el nom del PDECat amb el 86 % dels vots

La militància convergent avala el nom del PDECat amb el 86 % dels vots

En la consulta als associats, només hi participa una mica més del 30 % dels censats registrats

Enllaços recomanats: Premis cinema