Catalunya i València fan front comú davant Foment pel Corredor Mediterrani

Les dues comunitats reclamen al govern central que superi la visió radial i centralista de les infraestructures de l'Estat espanyol

19.04.2016 | 00:00
El conseller Rull i la consellera Salvador visitant l´estat de les obres
El conseller Rull i la consellera Salvador visitant l´estat de les obres

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la consellera valenciana d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, es van reunir ahir a València en una trobada en la qual van posar en comú l'exigència al ministeri de Foment d'un calendari concret del Corredor Mediterrani amb terminis avaluables i la creació de la figura d'un coordinador del projecte per fer un seguiment de les obres.
Així ho van exposar en roda de premsa conjunta en la qual van reclamar a l'Estat superar la visió radial i centralista de les infraestructures. Així mateix, els dos governs van anunciar una pròxima reunió entre la taula estratègica pel Corredor Mediterrani de Catalunya i el Fòrum valencià pel Corredor. Aquestes sinergies en favor del Corredor Mediterrani s'ampliaran a altres territoris per on ha de transcórrer la infraestructura, amb trobades multilaterals amb Andalusia, Múrcia i l'Aragó. Els eixos de treball entre els dos governs es completaran amb una feina conjunta davant la UE i amb treballs en l'àmbit tècnic per resoldre aspectes bilaterals com el tram Castelló-Tarragona.
En la seva compareixença, el conseller Rull va dir que entén el Corredor Mediterrani com un projecte que genera riquesa i crea ocupació a tot l'Estat. En aquest sentit, va reclamar a Foment que estableixi un calendari "clar, cert, conegut, previsible i avaluable" i va afegir que "no pot ser que un dels principals misteris que hi ha ara mateix sigui el Corredor Mediterrani". Rull va explicar que la manca de terminis genera "inseguretat jurídica" a les empreses que tenen capacitat per invertir al seu entorn. Sobre la figura d'un coordinador, el conseller va exposar que les grans infraestructures disposen d'un coordinador que permet veure com s'executa l'obra.
"No s'hi valen més excuses, no acceptarem calendaris vaporosos, Catalunya i València en hi juguem massa, estem parlant de l'ocupació i el futur de la nostra gent", va reclamar Rull, que va afegir que valencians i catalans "som víctimes d'un model centralista que ens fa perdre oportunitats a nosaltres però també al conjunt de l'Estat espanyol".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Dimecres calorós, però amb possibilitat de plugims al Prepirineu

Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 27 grays a la Catalunya Central

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

La institució defensa que es tracta d'una proposta "enraonada" i que s'ha acordat "per consens"

Enllaços recomanats: Premis cinema