El vicepresident català, Oriol Junqueras, va assegurar ahir que el Govern espera "el màxim diàleg possible" de l'entrevista que mantindran demà Mariano Rajoy i Carles Puigdemont, encara que va reivindicar el "mandat democràtic de construir la futura república catalana".

Junqueras va assegurar que confia que hi hagi "ponts amb tothom", i va remarcar: "som partidaris de parlar amb tothom i d'escoltar tothom". Al mateix temps, això no obstant, el vicepresident del Govern va deixar clar que el govern que lidera Carles Puigdemont es mantindrà "estrictament fidel als seus compromisos programàtics i al mandat democràtic que ens han encarregat els ciutadans", donant a entendre així que el procés independentista es manté inalterable.

Per la seva banda, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar que Mariano Rajoy dirà a Carles Puigdemont que la seva proposta de referèndum "no hi cap, a la Constitució" i que la unitat d'Espanya "no és negociable".

En declaracions als periodistes, Fernández Díaz va indicar que l'anunci que va fer diumenge el president Puigdemont, en el sentit que dimecres que ve li plantejarà a Rajoy la seva proposta de referèndum per a Catalunya, forma part de la "lògica del seu discurs", encara que va advertir que Rajoy li respondrà de forma "molt clara" que la seva proposta "no hi cap, a la Constitució".