El Congrés dels Diputats va constituir ahir formalment la Diputació Permanent, l'únic òrgan de la Cambra que romandrà en actiu en el més que previsible escenari que el pròxim 3 de maig es dissolguin les Corts i es convoquin noves eleccions generals.

En una breu sessió, els seus 60 membres van escollir per votació en urna la Mesa d'aquest òrgan, que estarà presidit pel president del Congrés, Patxi López. L'acompanyaran com a vicepresidentes Celia Villalobos, del PP, i Micaela Navarro, del PSOE; i com a secretaris, Alícia Sánchez-Camacho, del PP, i Ignacio Prendes, de Ciutadans.

A diferència de la Taula del Congrés, on Podem té dos vocals, el grup liderat per Pablo Iglesias ha quedat fora de la Taula de la Diputació Permanent, en tenir només cinc membres, i no set com l'òrgan equivalent de la Cambra.

Un fet que va provocar la queixa de Pablo Iglesias, que va acusar PSOE, PP i Ciutadans de repartir-se els càrrecs de la mesa excloent Podem.

La Diputació Permanent està integrada per 60 diputats de tots els grups parlamentaris, que mantindran la condició d'aforats fins a la constitució del nou Congrés, passades aquestes hipotètiques eleccions del proper 26 de juny.

D'aquests seixanta membres, 21 són del PP, 14 del PSOE, 11 de Podem-En Comú Podem-En Marea, set de Ciutadans, dos d'ERC, dos de DIL, un del PNB i dos del grup mixt.