La defensa de Diego Torres i Ana María Tejeiro, amb l'adhesió dels lletrats d'Iñaki Urdangarin i Mercedes Coghen, han demanat al tribunal que jutja el cas Nóos que expulsi del procediment Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular, perquè persegueix "interessos espuris".

El lletrat de Torres i la seva dona, Manuel González Peeters, va intervenir al final de la jornada de dimecres perquè l'Audiència de Palma faci fora del procediment Manos Limpias, ja que l'Audiència Nacional investiga el presumpte intent d'extorsió a la defensa de la infanta Cristina a canvi de retirar-li l'acusació.

La petició es produeix després que l'Audiència Nacional dictés presó incondicional i sense fiança per als màxims responsables de Manos Limpias, Miguel Bernad, i d'Ausbanc, Luis Pineda, acusats de fer xantatge a canvi de retirar acusacions en quatre causes judicials, entre elles la de Cristina a Nóos, on van demanar 3 milions d'euros.

La representació legal de la germana del rei, acusada de cooperació en dos delictes fiscals, no s'ha sumat a la sol·licitud d'expulsió, mentre que la Fiscalia, que es va oposar en el seu moment a la personació de Manos Limpias, ha demanat al tribunal que recapti de l'Audiència Nacional informació sobre els processos oberts contra el sindicat per analitzar si escau apartar-lo de la causa.

La lletrada de Manos Limpias, Virginia López Negrete, ha rebutjat la petició, ja que considera que representa la persona jurídica del sindicat Manos Limpias que no està sent investigada ni pesa sobre ella cap mesura cautelar. En resposta a les intervencions, la magistrada que presideix el tribunal, Samantha Romero, ha anunciat que la sala ha de resoldre sobre la controvèrsia quan l'analitzi, i ha advertit la defensa de Torres que li correspon vetllar pel respecte a la presumpció d'innocència davant d'una sol·licitud feta sobre la base d'"una investigació embrionària". "Sembla que l'important no és el que succeeix en aquesta sala sinó el que passa fora", va dir la magistrada, que va insistir que no hi ha "una sentència ferma de condemna a ningú".

En la seva argumentació, González Peeters va assenyalar que Manos Limpias s'empara en la figura de l'acusació popular i es disfressa sota un "pretès interès general" però en realitat practica "un acte de tall il·lícit", com posaria en relleu la investigació de l'Audiència Nacional.

El lletrat va fer al·lusió a vuit resolucions judicials que avalarien la seva pretensió i va apuntar que l'ingrés a la presó del líder de Manos Limpias ordenat pel jutge Santiago Pedraz demostra la solidesa dels indicis en els quals basa la seva sol·licitud d'expulsió.

Joan Segarra, que representava a la sala els interessos de la infanta Cristina, ha refusat sumar-se a la pretensió de González Peeters perquè la investigació està en un "moment embrionari" en què es prioritza la presumpció d'innocència. Un argument que, amb diferent exposició, també sostenen l'Advocacia de l'Estat i la resta d'acusacions excepte el fiscal Pedro Horrach.