El clima està permetent muntar les parades de llibres i de roses que inunden els carrers de totes les localitats catalanes, encara que a la Catalunya central hi ha núvols baixos i el dia és més gris.

El dia de Sant Jordi es preveu amb temps irregular a la Catalunya central on la pluja pot aparèixer de forma intermitent cap a la tarda. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, creixeran nuvolades a punts de muntanya a partir de les 11 del matí, que acabaran deixant el cel molt ennuvolat arreu tret de Ponent i l'interior del terç sud. Independentment, al llarg de tota la jornada estarà molt ennuvolat o cobert al vessant nord del Pirineu així com a punts del litoral nord i central on hi haurà intervals de núvols baixos.

A partir de mig matí i fins a la nit s'esperen precipitacions a punts de la meitat nord de Catalunya i a la resta del prelitoral, així com a partir de mitja tarda en altres indrets del sector central del litoral i sud de la Costa Brava. Seran en forma de xàfec de distribució irregular i d'intensitat entre feble i moderada, localment acompanyats de tempesta i calamarsa o pedra. A més, al vessant nord del Pirineu se n'esperen de febles i intermitents al llarg de tota la jornada. La cota de neu es situarà entorn dels 2000 metres, al vessant nord del Pirineu baixarà fins als 1600 metres al final del dia.

MANRESA. Sortirà el sol durant les primeres hores del dia. Després podrien aparèixer núvols alts. A la tarda el cel estarà molt cobert i es registraran pluges intermitents.

BERGA. Cel ennuvolat durant el matí. A les hores centrals del dia apareixeran algunes clarianes. A la tarda el cel estarà molt cobert i es registraran pluges intermitents.

IGUALADA. Hi haurà bancs de boira a primeres hores del dia, que es dissiparan i donaran pas a un cel clar. A la tarda el cel estarà molt cobert i es registraran pluges intermitents.

SOLSONA. Sortirà el sol durant les primeres hores del dia. Després podrien aparèixer núvols alts. A la tarda s'alternaran els núvols i les clarianes. Aquesta situació es mantindrà durant la nit.