L'exconseller i exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados va denunciar ahir que fa un any i mig que és a la presó sense saber de què se l'acusa, i ha asseverat que mai ha ficat "la mà a la caixa". Durant una hora i mitja, Granados va comparèixer a la comissió d'investigació sobre corrupció de l'Assemblea de Madrid per videoconferència des de la presó d'Estremera, on li va enviar el jutge del cas Púnica acusat de blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal, tràfic d'influències, suborn, malversació, prevaricació i frau. El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco considera que, al llarg de la seva carrera política, Granados hauria beneficiat en matèria de contractació pública i urbanisme al seu amic i empresari David Marjaliza, i per això va formar part d'una trama de tràfic d'influències, que va utilitzar en benefici propi.

L'antiga número dos Esperanza Aguirre al PP de Madrid ha criticat el format de la comissió d'investigació, i ha assegurat que en no deixar-li fer una intervenció inicial s'estava "coartant" la seva llibertat d'expressió.

Durant la seva compareixença, ha recalcat que els suposats implicats en el cas, que segueix obert als tribunals, ja han assegurat en una investigació interna del govern regional, davant d'una comissió parlamentària anterior i davant del jutge que "tot això era una absoluta falsedat i un muntatge". Ha afegit que si es troba en la seva situació en bona part" és per ser del PP i s'ha queixat del tracte rebut per part dels seus companys de partit: "Si fos del PSOE, els meus companys del PSOE defensarien el meu dret a la presumpció d'innocència, a la defensa, a la igualtat de tracte davant la llei... Però sóc del PP".