La confluència de dirigents de CDC com Jordi Turull, Neus Munté, Miquel Buch i figures del món local com David Bonvehí, que han aproximat posicions amb vista a la refundació del partit, preparen per al 7 de maig un acte de llançament del projecte, han explicat a Efe fonts convergents.

L'emplaçament en el qual se celebrarà l'acte encara està per determinar, però probablement tindrà lloc fora de Barcelona, en algun punt de les comarques de la Catalunya Central.

Dimarts passat, aquesta confluència de pesos pesants del partit van celebrar un primer conclave a l'Hotel Barcelona Catedral, un àpat al qual van assistir 31 comensals.

El punt fort d'aquesta confluència és que hi convergeixen noms com Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí i un dels que abans del 27-S van traslladar a Artur Mas la seva predisposició a fer un pas endavant per capitanejar el partit en vies de refundació, o Munté, consellera de la Presidència.

Darrere del projecte també hi ha la plataforma Moment Zero, formada per joves quadres i dirigents territorials del partit com el president de l'Associació de Municipis de Catalunya, Miquel Buch, o noms com Víctor Cullell o Jordi Cuminal. També conflueixen en aquest equip 'barons' territorials considerats pròxims al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com David Bonvehí o Lluís Guinó.

Segons les fonts de Convergència consultades per Efe, els últims dies nombroses veus del partit han mostrat el seu interès per sumar-se a aquest projecte, al qual podran mostrar el seu suport sumant-se a l'acte que es prepara per al 7 de maig.

Els seus impulsors aspiren també a atreure a corrents internes del partit com Generació Llibertat i, fins i tot, veuen "possible i desitjable" ampliar el consens a l'espai socialdemòcrata que orbita al voltant de l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat i excoordinador general de CDC, Josep Rull. Més complicat sembla l'entesa amb el sector autoproclamat "centrista" que abandera l'exconseller de Justícia Germà Gordó. Aquest, un dels dirigents que sospesen postular-se per liderar la nova CDC, està intensificant els últims dies els seus moviments amb vistes al procés congressual del partit.

Dimecres passat, Gordó va omplir la sala de l'Hotel Evenia de Barcelona en la qual se celebrava un dels sopars organitzats per Llibergència, el corrent intern que agrupa els liberals de CDC, amb l'assistència de prop d'un centenar de comensals, entre ells el conseller de Cultura, Santi Vila.

El sector que lidera Gordó celebrarà dilluns que ve una "jornada de reflexió sobre Convergència i Barcelona" a la seu del Col·legi d'Advocats de Barcelona, convocada per la plataforma Nova Barcelona.

Renovació a Barcelona

Qui lidera aquesta plataforma és Teresa Pitarch, presidenta de l'Institut Català de les Dones i candidata que dóna suport a Gordó en el pols intern que es deslliurarà els pròxims mesos per a la renovació de la direcció del partit a la ciutat de Barcelona.

Pitarch competirà amb Mercè Homs i la plataforma Moment Barcelona, vinculada al corrent convergent Moment Zero.