Artur Mas farà dimarts que ve a París el seu primer viatge oficial a l'estranger com a expresident de la Generalitat. Mas visitarà la prestigiosa escola de negocis École des Hautes Études Commerciales de París (HEC) per pronunciar-hi la conferència La inversió estrangera durant la crisi política: el cas català. En anglès i davant dels estudiants de MBA, que li podran fer preguntes, l'expresident defensarà que el procés sobiranista no està perjudicant les inversions a Catalunya. Carles Puigdemont i Raül Romeva li han encarregat que els ajudi amb la representació exterior perquè "té un estatus" i experiència internacional que "cal saber gestionar i aprofitar".

HEC, gestionada i finançada per la Cambra de Comerç i Indústria de París, és la segona millor escola de negocis d'Europa, segons el rànquing del Financial Times. La conferència al campus de Versalles s'emmarca en el cicle HEC débats, en què participen líders polítics i econòmics i que patrocinen, entre d'altres, el diari Le Figaro o el banc Caisse d'Epargne. HEC ha convidat el Govern a participar-hi i l'executiu Puigdemont ha encarregat a Mas que imparteixi la conferència.

L'expresident tindrà el suport logístic del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques Eugeni Xammar i de la delegació de la Generalitat a França i Suïssa.

França, prioritària

França és prioritària en l'acció exterior de la Generalitat i precisament també a París va ser el darrer viatge institucional que Mas va fer com a President, el 6 i 7 del desembre passat. Mas va participar en la cimera contra el canvi climàtic COP21 de les Nacions Unides a la capital francesa i en l'assemblea general de l'Aliança Climàtica d'Estats i Regions. A més, va aprofitar el desplaçament per homenatjar, amb una ofrena floral davant la sala de concerts Bataclan, les víctimes dels atemptats terroristes del 13 de novembre.