Un pèrit ha afirmat en el judici del Madrid Arena que l'incident ocorregut la nit de l'1 de novembre del 2012, que va causar la mort de cinc joves, no pot anomenar-se una allau, sinó que va ser una "ensopegada en cadena amb caiguda" que va provocar un amuntegament però no una emergència.

Igualment, ha sostingut que les allaus prèvies a la mortal no van ser tals, ja que es tractaven de grups de 20 o 30 persones que es movien en massa en un moment determinat. "Una allau ha de ser sobtada i imparable", ha afegit.

S'ha referit a l'espai on es va produir la tragèdia com "gran i excessiu" per facilitar el moviment de persones, tot i que ha dit que tenint en compte que a prop hi havia "dos vomitoris molt més buits" amb una "afluència escassíssima de persones". Ha manifestat que en el seu informe va apreciar molts vomitoris tancats que van elevar el risc d'un accident. "Per a mi va ser excessiu", ha destacat.

El pèrit, a més, ha negat al llarg de tota la declaració que al Madrid Arena es produís una situació d'emergència que impliqués evacuar el pavelló. "No passa res dins de la pista, no he apreciat en tot el procés cap emergència", ha postil·lat.