El president de C's, Albert Rivera, va valorar el "bloqueig" institucional que assegura que hi ha a l'estat espanyol per culpa del PP i Podem. En aquest sentit, va demanar a les formacions estatals que s'asseguessin a negociar i tancar un acord en un "intent de darrera hora" per evitar la repetició d'eleccions.

Tal com va remarcar Rivera, "falten poques hores" perquè els partits espanyols puguin tancar un acord d'investidura i evitar, així, noves eleccions al Congrés i al Senat el 26 de juny.

És per això que el president de C's va fer una crida al PP, el PSOE i Podem perquè s'asseguin a parlar amb C's i poder així buscar una solució "al bloqueig". "Estem oberts a qualsevol intent de darrera hora. Però això no passa si no hi ha voluntat política, i el PP i Podem sembla que volen la repetició d'eleccions", va explicar, tot afegint que "mai és tard per arribar a un acord".

En aquest sentit, va lamentar l'actitud dels partits de Mariano Rajoy i Pablo Iglesias, i els va acusar d'estar "posant pals a les rodes i preparar ja les eleccions". "Els demanem que, en lloc de posar obstacles, intentem posar-nos d'acord", va concloure.

Per la seva banda, Inés Arrimadas va replicar el discurs institucional de Carles Puigdemont, en què va animar els catalans a fer-se respectar davant dels "molts dracs ferotges" que els volen "tenallar". "Els ciutadans pateixen molts dracs, com el de la corrupció, el de la pobresa, o el de l'atur, i aquests també es produeixen a dins de Catalunya", va reblar la líder de C's, per la qual el President no hauria de fer servir Sant Jordi.