El nombre de morts pel terratrèmol de 7,8 graus que el dissabte 16 d'abril va afectar una part del nord de la costa de l'Equador es va elevar ahir a 654 i el de ferits atesos, a 16.601, segons va informar ahir la Secretaria Nacional de Gestió de Risc al seu portal d'Internet.

D'acord amb les dades de la Secretaria, encara estan desaparegudes 58 persones i 25.640 més viuen provisionalment en albergs. El president de l'Equador, Rafael Correa, va decretar ahir vuit dies de dol per les pèrdues en la tragèdia. Un total de 113 persones van ser rescatades amb vida d'entre els enderrocs a què es van reduir desenes d'edificacions com a conseqüència d'un dels pitjors terratrèmols de la història del país andí i del qual fins a la tarda de dissabte s'havien registrat 788 rèpliques.

Solidaritat navarclina

Els veïns de Navarcles es van solidaritzar ahir amb els equatorians víctimes del terratrèmol en un acte que va tenir lloc ahir al matí. Enmig dels actes centrals de Sant Jordi, els veïns equatorians de Navarcles i d'altres poblacions del Bages van desplegar la bandera del seu país i van sentir l'escalf dels navarclins.