Els forenses conclouen que només una pilota de goma va poder ferir Quintana

Els experts descarten que les ferides es produïssin per un projectil de precisió de consistència més tova

26.04.2016 | 00:00

Els forenses que van examinar les ferides d'Ester Quintana van concloure ahir que la manifestant va rebre l'impacte d'una pilota de goma a l'ull i consideren "improbable" les tesis de la defensa que hauria pogut quedar lesionada per un projectil de precisió.
Els dos perits als quals el jutge instructor va encarregar analitzar les ferides de Quintana, així com diversos metges que li van tractar les lesions oculars, van declarar ahir en el judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona contra un subinspector i un escopeter dels Mossos acusats de rebentar l'ull a la manifestant en la vaga general de 14 de novembre del 2012.
Els forenses van ser contundents en concloure que, segons la seva llarga experiència clínica i l'anàlisi de la literatura mèdica internacional, Quintana va perdre l'ull pel tret d'una bala de goma, atès que la manifestant no només tenia rebentat el glòbul ocular sinó fracturada tota l'òrbita òssia que l'envolta. Per contra, els experts van apuntar que les lesions de Quintana "no poden explicar-se" com provocades per un projectil de precisió -de material viscoelàstic i que porta unida una base de plàstic-, cosa que soscava la tesi de la defensa que la manifestant va poder quedar ferida per aquest tipus de munició.
Un dels oftalmòlegs que van tractar Quintana va afegir que és "improbable" que la seva lesió ocular fos causada per un objecte d'un diàmetre inferior al d'una pilota de goma, d'uns 50 mil·límetres, mentre que el projectil de precisió té 40, a més d'una "consistència" molt diferent, més tova. Segons l'opinió dels perits, un projectil de "foam" de precisió no hauria produït unes lesions tan greus com les de Quintana, que va patir un desplaçament dels ossos de la cara a causa de l'impacte, excepte que hagués estat llançat des d'escassa distància i, tot i així, és poc probable que causés una fractura òssia com la que va tenir la manifestant. Els forenses van coincidir en el fet que el cop que Quintana va rebre a l'ull "va ser brutal", pel que consideren les seves lesions compatibles amb l'impacte d'una pilota de goma, que es dispara a gran velocitat ?-de fins a 720 km/h.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Enllaços recomanats: Premis cinema