El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir que es vol involucrar "activament" en el procés de refundació de CDC, però descarta presentar-se com a secretari general. També ho va fer en el cas de la Presidència de la Generalitat.

En declaracions a Rac 1, Puigdemont va rebutjar els "hiperlideratges messiànics que condueixin el país al paradís". "Cada vegada hi ha més gent que està d'acord que els hipermegalideratges potser no són tan bons com ho havien estat en el passat", va argumentar. Segons el seu parer, el que toca ara és potenciar "els lideratges en xarxa", i va posar d'exemple "el densíssim i riquíssim món local de CDC, alcaldes que són fruit d'una renovació silenciosa que s'ha anat fent durant molts anys". "En aquesta malla, en aquesta xarxa jo sí que m'hi veig. Me'n sento part i responsable. D'aquí poden sortir lideratges que es fan i es desfan", ha afegit. Carles Puigdemont va recordar que quan Artur Mas li va proposar ser el president, ell li va posar de condició que només seria per aquest període "excepcional". "No penso presentar-me de president per repetir un període diferent, jo sóc president per a aquesta etapa", va afirmar.

Puigdemont va assegurar que una declaració unilateral d'independència no es pot descartar per a la propera legislatura. Tot i reiterar que aquesta fórmula no entra en els seus plans per a aquest mandat, Puigdemont considera que "les circumstàncies" podrien obrir la porta a la DUI. En qualsevol cas, però, el President es va mostrar "convençut" que Europa "s'adaptaria, sens dubte" a una Catalunya independent.

Quant a l'actualitat espanyola, el President va vaticinar que si el 26 de juny finalment hi ha eleccions al Congrés, el resultat serà semblant i d'això en sortirà "un pacte" entre els partits estatals que "ja es podria fer ara".