El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, va apostar perquè el seu partit es presenti a unes possibles eleccions espanyoles el 26 de juny. En declaracions a Rac1, Espadaler va afirmar que el seu partit es troba "més a prop d'aquesta decisió que de cap altra", però va afegir que el comitè de govern no prendrà la decisió fins que es convoquin les eleccions.

Tot i això, no va voler aclarir si està disposat a encapçalar la llista d'UDC argumentant que ara no és el moment d'obrir aquest debat. Sí que va descartar que Josep Antoni Duran i Lleida repeteixi com a cap de cartell, tenint en compte que es va retirar de la direcció del partit. El secretari general creu que hi ha un "desert polític" en l'espai que defensa el seu partit, un "catalanisme integrador". En dues en dues ocasions va citar al portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, per criticar que es deixi endur per ERC i la CUP.

Una acusació a què Homs va contestar expressant que li agradaria que "abans de presentar-se a les eleccions ens paguessin (Unió) els deutes que ens tenen. Si tenen diners per fer una campanya, suposo que també en tindran per pagar els deutes".