El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, va entregar al rei Felip VI un document amb 30 mesures per intentar un acord entre el PSOE, Podem, Izquierda Unida i les confluències En Comú i En Marea per a un govern "plural i de canvi". L'anomenat "Acord del Prado" va ser traslladat als partits, que amb més o menys contundència el van anar rebutjant o matisant, i recull 30 mesures per al rescat de les persones, la regeneració democràtica, la lluita contra la corrupció i per a un nou model productiu.

En relació amb el model territorial, Compromís proposa reformar el sistema de finançament i reconèixer el deute històric de l'Estat, abordar les crisis territorials des d'una perspectiva democràtica i avançar cap al model federal. En opinió de Baldoví, "és una proposta molt de mínims amb coses que podríem compartir tots".

Baldoví va instar Pedro Sánchez i el seu equip negociador a fer "un últim esforç" per intentar arribar a un acord. El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputat va alertar el líder del PSOE que "tancar la porta d'aquesta manera" és "resignar-se" al fet que les anomenades forces del canvi no han estat capaces de formar un govern. "I sí que podem fer un govern", va assegurar Baldoví, que va afegir que la contraoferta que el PSOE va fer al seu partit es pot estudiar, però va situar la línia vermella en el punt en què el PSOE proposa un govern format per aquest partit i per independents tot i demanar els seus vots. "No és seriós", va indicar.

En aquest sentit, la portaveu adjunta de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, va respondre al portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, que pretendre un suport a un govern en solitari presidit per Pedro Sánchez "és insultar els ciutadans".

Oltra va demanar a Hernando "que deixi d'enredar" i que si el que vol és un govern de canvi "han d'estampar la seva signatura en aquest document, aquest és el camí". Es va mostrar indignada i va dir: "De què van? Amb 90 diputats quan la resta de les cinc forces polítiques sumen 71 diputats com poden pretendre un govern en solitari?".