Arxivada la causa per la filtració de fotos dels jutges proconsulta

L'Audiència de Madrid conclou que no s'ha pogut determinar qui va facilitar les imatges a La Razón

28.04.2016 | 07:32

L'Audiència de Madrid ha arxivat la causa oberta per la filtració al diari La Razón de les fotografies del DNI de 33 jutges que van signar un manifest a favor d'una consulta d'independència, en concloure que no s'ha pogut determinar qui les va difondre.
En un acte, l'Audiència Provincial de Madrid desestima el recurs que va presentar una vintena dels jutges contra la decisió d'un jutjat de la capital d'arxivar la causa per la filtració de les fotografies de DNI, que va publicar La Razón el març del 2014. El tribunal descarta que la publicació de les fotografies dels jutges, extretes de les bases de dades del DNI i que havien comportat la imputació del director de La Razón, Francisco Marhuenda, sigui constitutiva de delicte ja que, al seu parer, està "emparada en el dret a la informació". L'acte recorda que la jurisprudència constitucional consagra "la preeminència de la llibertat d'informació com a eina essencial en el sistema democràtic", per damunt d'altres drets fonamentals com el de l'honor, la intimitat i la pròpia imatge, "sempre que la informació sigui veraç i resulti d'interès públic".
L'Audiència també conclou que de la investigació del cas no es desprèn cap indici que les fotografies fossin facilitades al diari pel cap superior de Policia de Barcelona, Agustín Castro Abad, qui suposadament va encarregar als policies imputats l'informe sobre els jutges per comprovar si eren certes les seves identitats i professions. Tampoc no es veu delicte en el cas d'aquests cinc policies nacionals investigats per confeccionar l'informe dels jutges sobiranistes, ja que, segons la seva opinió, tots ells estaven autoritzats a accedir a les bases de DNI. A més, segons l'Audiència de Madrid, els agents van actuar "per encàrrec dels seus superiors, i no consta que l'esmentada conducta es portés a terme amb l'ànim específic de procedir després de la captura de dades personals a la seva difusió i divulgació".
L'associació de juristes Drets, que exercia l'acusació popular, ha denunciat que l'arxiu de la causa "es deu a raons polítiques".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

La direcció de Ferraz assegura que s'abstindran "per a Espanya i per Espanya" i no per al PP

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Iceta insisteix en el no a la investidura de Rajoy malgrat les fortes pressions de membres...

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Enllaços recomanats: Premis cinema