El vicepresident català i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, espera que la reunió que mantindrà avui amb la vicepresidenta del govern central en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, serveixi per "desencallar algun aspecte".

En roda de premsa després de visitar l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, Junqueras va assegurar que viatja a Madrid "amb tota la voluntat" per buscar acords en determinats punts aliens al procés sobiranista. "L'experiència ens ensenya que sovint tota la voluntat no és suficient perquè les qüestions es resolguin de forma favorable als interessos dels ciutadans de Catalunya", va precisar. Junqueras va lamentar que la "bateria incommensurable" de recursos de l'Executiu en funcions davant el Tribunal Constitucional (TC) no auguren un èxit de la reunió, però va subratllar que s'esforçaran "al màxim".

Per la seva banda, la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, va dir ahir que en la reunió amb Junqueras li oferirà la màxima col·laboració dins del respecte a la Constitució i les lleis i tenint en compte que l'Executiu està en funcions. Sáenz de Santamaría es va reunir al Senat amb el coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, per analitzar aquesta reunió amb Junqueras. En declaracions posteriors als periodistes, la vicepresidenta va explicar que la seva cita amb Junqueras servirà per fer "una primera aproximació" respecte a la feina conjunta que desenvoluparan.