El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, va fer ahir una crida als votants que han pogut comprovar en els darrers quatre mesos com és la "nova política" i va prometre una campanya electoral de propostes allunyada de l'"espectacle" i de la "farsa".

L'endemà de la constatació que hi haurà noves eleccions generals el 26 de juny, Rajoy va reunir a Alacant els portaveus parlamentaris del partit en un acte en què va suggerir que el líder socialista, Pedro Sánchez, és un "sectari de colossals proporcions" per pretendre canviar les reformes del PP que, segons va dir, han funcionat. I també ha tornat a censurar Ciutadans, en retreure al partit d'Albert Rivera que assumís el programa dels socialistes i vol-gués fer president Sánchez.

Després del que ha passat aquests quatre mesos, Rajoy considera que el PP té "una obligació més gran" amb Espanya, i per això promet que el PP seguirà "donant la cara", encara que algunes vegades la hi hagin "partit", en "defensa dels interessos generals". Va defensar, a més, la posició que ha mantingut tot aquest temps. "Cada vegada ho crec amb més convicció, hem fet el que havíem de fer, sense espectacles, sense enganyar ningú, sense ocurrències i sense ansietat", va insistir. En tot moment va contraposar aquesta actitud a l'"espectacle" que han donat els altres partits.

També va assegurar que la seva campanya electoral se centrarà en les propostes i en els "objec-tius" de complir, i va repetir en aquest discurs moltes de les promeses que va fer en la campanya anterior, com tots els incentius i rebaixes fiscals, i també altres de noves anunciades recentment com la d'impulsar un pacte perquè la jornada laboral acabi "no més tard" de les sis de la tarda. De propostes, va reiterar, serà la seva campanya. "La resta, ras i curt, no ens interessa, i si algú vol que continuï l'espectacle, la farsa o la comèdia d'embolics, amb nosaltres que no compti", va advertir.