L´Audiència Nacional avala el bloqueig dels comptes de JPF

Jordi Pujol Ferrusola és acusat en l'acte judicial d'utilitzar la seva filla per blanquejar diners

29.04.2016 | 07:32

L'Audiència Nacional va ratificar ahir el bloqueig dels comptes bancaris del primogènit de l'expresident català Jordi Pujol Ferrusola i de la seva exdona Mercè Gironés davant la falta de proves que acreditin que els ingressos provenien de treballs de mediació en contractacions en el sector públic.
La secció tercera del Penal resol així, en sengles actes, els recursos que tots dos van interposar per reclamar l'aixecament de les mesures de bloqueig i embargament dels seus comptes bancaris personals i les de les seves empreses, així com de la prohibició de disposar sobre immobles dels quals és titular Pujol Ferrusola.
La Sala considera que de l'actuat fins ara es desprenen indicis de l'existència d'un delicte de blanqueig de capitals, contra la hisenda pública, i falsedat en document mercantil que justifiquen l'adopció de mesures cautelars. Com a exemple, els magistrats assenyalen que l'import de les factures expedides per les empreses vinculades a Pujol Ferrusola i al seu moment també a Gironès -Iniciatives Mareketing Cat, Active Translation, Inter Rosario Puerto Services-, que puja a 11,5 milions d'euros, "no tenen proves que justifiquin la realització de treballs". Segons recorda el tribunal, la xifra principal dels negocis del primogènit dels Pujol prové de "l'explotació de concursos, projectes i licitacions al sector públic, especialment de tipus urbanístic".
La Sala també fa referència a una operació "en l'àmbit familiar" quan ja estava sent investigada consistent en una donació que va fer a la seva filla Núria, amb la qual aquesta després va comprar un immoble que pertanyia a una de les societats vinculades al seu pare, "de manera que, en definitiva, el recurrent és el destinatari de l'import de la singular compravenda del seu immoble". D'aquesta manera, afegeix l'acte, Pujol Ferrusola "recupera els diners de la donació, ja que els diners donats a la seva filla, 585.000 euros, i l'import pagat per l'immoble, 495.000 euros", van poder servir "per pagar els impostos que merités l'esmentada operació".
També destaca la Sala la compra d'un terreny a Palamós per 217.000 euros que va ser venut al cap de tres anys per 4,8 milions, "quantia que difereix molt dels terrenys adjacents", i que va pagar el Grup Copisa, "ficat de ple en els concursos, projectes i licitacions en el sector públic". A això afegeixen que Pujol Ferrusola "es va desfer d'actius amb la implicació de Mercè Gironès" i les empreses vinculades a ells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema