La mà dreta de Miguel Blesa diu que Bankia ha tractat d´ocultar pagaments irregulars

Ildefonso Sánchez Barcoj va qüestionar el cobrament el 2011 de tres directius de 580.000 euros en pensions

01.05.2016 | 00:00

L'exmà dreta de Miguel Blesa a Caja Madrid, Ildefonso Sánchez Barcoj, que s'asseurà al banc dels acusats per l'ús de les targetes opaques, va acusar l'actual direcció de Bankia de tractar d'ocultar "conductes greus" com ara el pagament indegut de prop de 580.000 euros a tres directius.
Barcoj, acusat juntament amb 65 exconsellers i directius més de Caja Madrid i Bankia, entre els quals figuren Blesa i Rodrigo Rato, d'administració deslleial i apropiació indeguda per l'ús de targetes opaques, va adreçar un escrit al titular del jutjat central d'instrucció núm. 4 de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu. El que va ser director general de Caja Madrid denuncia l'"asimetria" amb què s'ha tractat l'ús de les targetes opaques respecte d'altres operacions igualment incorrectes, com va ser el pagament el 2011 a tres directius de prop de 580.000 euros en concepte de beneficis per pensions, sense que aquest pagament passés pels òrgans de govern de Bankia.
Es tracta dels pagaments efectuats el 2011, amb el vistiplau verbal del llavors conseller delegat del banc, Francisco Verdú, a tres directius -el secretari general, Miguel Crespo (196.967 euros), el director del gabinet del president, Luis Maldonado (184.863 euros), i el director general de Mitjans, Pedro Vázquez (197.773 euros)- en concepte de beneficis discrecionals per pensions amb caràcter de retribució.
El 2012, el Banc d'Espanya va detectar la irregularitat de l'operació i així ho va comunicar al president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, que va reconèixer els fets en un escrit dirigit al director general de supervisió de l'organisme. No obstant això, els serveis jurídics del Banc d'Espanya van decidir, després del reintegrament d'aquestes quantitats a Bankia, que els fets "mancaven de suficient entitat per obrir un expedient sancionador".
Barcoj al·lega que "resulta sorprenent" que el que va ser número dos de Rodrigo Rato a Bankia, Francisco Verdú, que considerava les targetes opaques "una mala praxi" prengués la decisió de fer els pagaments als tres directius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Comitè Federal votarà una resolució a favor de l´abstenció i una altra en contra

El Comitè Federal votarà una resolució a favor de l´abstenció i una altra en contra

La vintena de delegats del PSC donaran suport a la proposta dels socialistes bascos de mantenir el...

Iceta no veu risc de ruptura amb el PSOE i insisteix que defensarà el «no»

"Avui no col·lidirem amb el PSOE, venim a expressar els nostres arguments", diu a l'entrada del...

La militància convergent avala el nom del PDECat amb el 86 % dels vots

La militància convergent avala el nom del PDECat amb el 86 % dels vots

En la consulta als associats, només hi participa una mica més del 30 % dels censats registrats

Enllaços recomanats: Premis cinema