Colau defensa que la llei d´emergència en habitatge ha evitat 639 desnonaments

L'alcaldessa de Barcelona demana que es busquin alternatives als articles suspesos pel TC

03.05.2016 | 00:00

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va justificar ahir la importància de la Llei 24/2015, d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, que ha permès aturar 639 desnonaments des de gener, per la qual cosa va defensar buscar "altres instruments legislatius" per compensar els articles suspesos pel Tribunal Constitucional. Colau es va reunir ahir amb representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i l'Observatori DESC, que són les entitats que van impulsar l'esmentada llei.
La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, també van ser a la trobada, que tenia per objectiu coordinar accions per seguir protegint el dret a l'habitatge a la ciutat després dels recursos interposats pel govern a aquesta llei catalana davant el Tribunal Constitucional.
Colau va destacar que entre gener i abril la Unitat Contra l'Exclusió Residencial (UCER), creada a principi d'aquest any, ha aturat 639 desnonaments "invocant l'aplicació d'aquesta llei".
A més, en aquest període s'ha requerit a grans propietaris la cessió d'uns 1.500 pisos a l'Ajuntament, dels quals 550 ja estan en procés de traspàs a l'administració per "fer front a l'emergència ocupacional". "Es tracta que els actors implicats facin el màxim possible, segons les seves funcions i competències, perquè se segueixin complint els objectius de la llei", va afirmar Colau, que va assegurar que "seguirem actuant amb totes les eines disponibles per suplir el buit dels articles suspesos".
El portaveu de la PAH, Carlos Macías, va destacar per la seva banda la "necessitat de generar nous instruments legals de forma immediata per donar resposta als articles suspesos pel PP".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Dimecres calorós, però amb possibilitat de plugims al Prepirineu

Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 27 grays a la Catalunya Central

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

La institució defensa que es tracta d'una proposta "enraonada" i que s'ha acordat "per consens"

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

El 24 d'octubre de 1971, les Nacions Unides van lliurar la Medalla de la Pau al músic català

Enllaços recomanats: Premis cinema