BARÒMETRE DEL CIS

Gairebé el 80% dels espanyols tornaria a votar el mateix partit després dels resultats del 20D

Només un 5,3% hauria votat un partit o coalició diferent, segons el CIS

03.05.2016 | 14:15

Un 78,4% dels espanyols assegura que tornaria a votar el mateix partit o coalició després de conèixer els resultats de les eleccions del passat 20 de desembre, segons constata el darrer baròmetre postelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). El baròmetre també indica que un 8% dels enquestats s'hauria abstingut o hauria votat en blanc i només un 5,3% hauria votat un partit o coalició diferent. Així mateix, un 1,7% hauria votat per un partit o coalició diferent en lloc d'abstenir-se i un 0,5% hagués votat per un partit o coalició en comptes de votar en blanc o nul.

El baròmetre postelectoral del CIS apunta que el 65,8% dels electors van votar la seva opció "amb convicció", mentre que el 24,6% ho va fer "amb certs dubtes" i un 8,7% "perquè es tractava del mal menor". D'altra banda, un 62,8% dels enquestats ja havia decidit la seva opció abans de l'inici de la campanya electoral, un 9% ho tenia decidit al començament de la campanya, un 17,6% va decidir el partit que votaria en l'última setmana de la campanya i un 9,3 va elegir la seva opció el mateix dia de les eleccions.

Un 38,8% dels electors assegura que no tornaria a votar "mai" el PP davant d'un 10,2% que diu que el votaria "sempre" amb "tota seguretat". En relació a l'opció del PSOE, un 24,1 dels enquestats es decanta per no votar-lo "mai", mentre que per un 6,9% els socialistes serien "sempre" la seva opció. Per Podem, els percentatges queden en un 34,6% i 4,7%, respectivament, mentre que les opcions per Ciutadans queden en un 28,3% i un 1,9%.

Així mateix, un 32,8% dels entrevistats a Catalunya diuen que no votarien "mai" En Comú Podem respecte a un 5,4% que aposta per votar-lo "sempre". ERC "mai" el votarien un 32,1% dels electors i en canvi "sempre" el votarien un 13,7% , mentre que per Democràcia i Llibertat els percentatges quedarien fixats en un 39,4% i un 6,7%, respectivament.

L'enquesta es va realitzar entre el 7 de gener i el 19 de març passat i els resultats del baròmetre han sortit publicats el mateix dia que el rei Felip VI ha signat al Palau de la Zarzuela el decret de dissolució de les Corts i convocatòria d'unes noves eleccions generals el pròxim 26 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Hernando avisa Rajoy que el PSOE li farà d´oposició

Hernando avisa Rajoy que el PSOE li farà d´oposició

El portaveu socialista afirma que l'abstenció del partit és només per a la investidura, i no per...

VÍDEO: Segueix en directe la segona sessió del debat d´investidura de Rajoy

VÍDEO: Segueix en directe la segona sessió del debat d´investidura de Rajoy

El candidat del PP a la reelecció s'enfronta aquest dijous a la segona tanda al Congréss

Dos sismes de 5,4 i 5,9 graus tornen a sacsejar Itàlia

Dos sismes de 5,4 i 5,9 graus tornen a sacsejar Itàlia

Una tercera rèplica, de 4,6 de magnitud, es va deixar sentir a la nit sense causar víctimes però...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema