El president de la Comissió Europea evita entrevistar-se amb Carles Puigdemont

La CE assegura que Juncker no es va poder reunir amb el cap de l'executiu català per motius d'agenda

03.05.2016 | 00:00
Carles Puigdemont amb el representant permanent de la Generalitat a la Unió Europea, Amadeu Altafaj
Carles Puigdemont amb el representant permanent de la Generalitat a la Unió Europea, Amadeu Altafaj

La Comissió Europea (CE) va afirmar ahir que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va sol·licitar veure's ahir amb el president de l'executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, que no va poder rebre'l per motius d'agenda.
"Puc confirmar que hi va haver contacte a nivell de gabinet i des d'aquest nivell es va enviar una resposta [dient] que lamentablement l'agenda del president Juncker d'avui [ahir per al lector] no permet tal reunió", va assenyalar la portaveu comunitària Mina Andreeva en la roda de premsa diària, preguntada per si Puigdemont o el seu gabinet havien demanat una reunió amb el màxim responsable de l'executiu comunitari o amb qualsevol altre comissari per a ahir, dia que el President de la Generalitat era a Brussel·les després de passar per Anvers i Gant.
"Com es pot veure al calendari [dels membres de la CE per a aquesta setmana] no hi ha reunions previstes amb el President català per a avui [ahir per al lector] amb cap comissari", va afegir Andreeva.
Puigdemont va dir tant diumenge a Gant (Bèlgica) com ahir a Brussel·les que el seu primer viatge oficial a Bèlgica no ha inclòs reunions amb alts càrrecs europeus perquè aquest no era l'objectiu d'aquesta visita, i que el dia que es plantegi tenir aquestes reunions, les demanarà i les aconseguirà.
"El dia que em proposi veure un comissari europeu o una altra autoritat ho farem, ho demanarem i ho aconseguirem", va dir diumenge, i ahir, ja a Brussel·les, va reiterar que està convençut que quan la Generalitat desitgi parlar d'aquest assumpte amb la CE aquesta respondrà positivament.
"Quan tingui interès a parlar, es produirà (...) Estic segur que no només és l'interès de la part catalana, sinó que és segur que serà l'interès de la part europea", va indicar.
Va explicar que el programa de Govern català té "una sèrie d'objectius en el seu desenvolupament" que creu que tots els actors d'aquest procés estaran interessats a tractar "quan sigui el moment".
El President català va assenyalar que la invitació a la Unió Europea a mantenir una trobada formal es demanarà a mesura que es vagin consolidant "cadascun dels passos previstos".
"Quan vegem i vulguem que s'hagi de produir una reunió formal de treball, ho demanarem en aquests termes, que no és el que he vingut a fer aquests dies", va insistir el cap de l'executiu català.
En el marc del seu viatge a Bèlgica, dissabte passat Carles Puigdemont es va reunir amb el president del partit nacionalista flamenc N-VA i alcalde d'Anvers, Bart de Wever, així com a Gant amb el president del Parlament de Flandes, Geert Bourgeois. Diumenge, també a la ciutat de Gant, es va entrevistar amb el president del Parlament Federal de Bèlgica, Siegried Bracke.
Ahir va visitar la representació de la Generalitat a Brussel·les i després va tenir una trobada amb treballadors de les institucions europees, representants del sector privat i el Consell del Casal Català de Brussel·les.

Pròxim viatge: Londres
El proper viatge a l'exterior del President de la Generalitat serà a Londres l'11, 12 i 13 de maig. Puigdemont farà una conferència al prestigiós think tank de política internacional Chatham House que porta per títol Traçant el camí cap a la independència de Catalunya.
En aquesta conferència, el President català exposarà el seu full de ruta davant la negativa del govern espanyol a dialogar i les sentències del Tribunal Constitucional (TC) i analitzarà les conseqüències de la secessió per a Catalunya, Espanya i la Unió Europea. A més a més, en el marc de la seva visita a Londres Puigdemont es reunirà amb grups empresarials al districte financer de la City. El conseller d'Afers Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, també acompanyarà el President català en el seu viatge al Regne Unit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Dimecres calorós, però amb possibilitat de plugims al Prepirineu

Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 27 grays a la Catalunya Central

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

La institució defensa que es tracta d'una proposta "enraonada" i que s'ha acordat "per consens"

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

El 24 d'octubre de 1971, les Nacions Unides van lliurar la Medalla de la Pau al músic català

Enllaços recomanats: Premis cinema