El fiscal creu que una imprudència va causar les morts al Madrid Arena

L'acusació pública considera que hi va haver una cadena d'errors que van provocar la tragèdia

04.05.2016 | 00:00

La Fiscalia va defensar ahir en el judici del Madrid Arena que la mort de les cinc joves a la festa l'1 de novembre del 2012 "no va ser un mer accident ni una fatalitat, sinó que va ser una imprudència", provocada per una cadena d'errors a causa de les conductes "descuidades i negligents" dels acusats.
Durant més de quatre hores i mitja, els dos representants del Ministeri Públic van detallar les responsabilitats de tretze dels quinze acusats a la vista oral, ja que la Fiscalia no acusa l'excap de la Policia Municipal Emilio Monteagudo i va retirar els càrrecs al tècnic d'operacions de l'empresa municipal Madrid Espacios y Congresos, José Ruiz Ayuso.
Davant seu, els processats no van perdre cap detall de les seves explicacions, alguns mostrant evidents gestos de preocupació, altres movent el cap en un signe de disconformitat amb els fets que narraven els fiscals, i, fins i tot, es va veure com alguns acusats pronunciaven en veu baixa insults en la vista. Els seus gestos van canviar quan la fiscal Ana Muñoz va començar les seves qualificacions finals afirmant de manera rotunda que la tragèdia "no va ser un mer accident ni una fatalitat sinó que va ser una imprudència", provocada per l'acció o omissió en les conductes dels processats.
Tots ells són responsables perquè "van crear un perill per a la vida dels assistents i no van neutralitzar el risc" que va causar la mort de les cinc joves que "eren evitables", va especificar la fiscal, que a continuació va narrar la cadena de fallades i errors que van conduir al fatal desenllaç.
El tancament de vomitoris, la "indeguda" obertura de portes com la porta de cota 0 i el moll harmònic pel qual es van colar centenars de persones, l'absència de vigilants a la cambra de càmeres i el "precari i insuficient" control a l'accés del pavelló.
Però també la "desídia i passivitat" de l'equip mèdic, el manifest incompliment en el deure de vigilància, l'absència de coordinació entre totes les parts i, sobretot, la superació de la capacitat permesa al Madrid Arena.
Va ser aquí quan va assenyalar el promotor Miguel Ángel Flores com el "causant" d'una "massificació que es fa insuportable per als assistents" en vendre més entrades de les permeses "abans de tenir signat el contracte" amb Madridec.
Tot i reconèixer que "no es pot saber amb exactitud" el nombre d'assistents, la fiscal va considerar que Flores va vendre un mínim de 16.661 entrades per a un esdeveniment que tenia una capacitat màxima de 10.620 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema